Ik ben Mitch Schuring, geboren in Arnhem, in een gezin met drie kinderen, Ik heb een oudere broer en een zus.

Uiteindelijk ben ik aan de Universiteit van Nijmegen Psychologie gaan studeren, omdat mensen mij altijd gefascineerd hebben. Eerst voltooide ik de master sociale psychologie, waarin de invloed van de situatie op menselijk gedrag centraal staat. Later klinische psychologie, waarin de persoonlijkheid en psychische stoornissen behandeld worden. Tegelijkertijd werkte ik als sociotherapeut in de verslavingszorg, iets dat ik tot op heden nog met veel enthousiasme doe. Het geeft me veel voldoening om deze kwetsbare doelgroep in de samenleving te ondersteunen en kwalitatief goede zorg te bieden. Ik zie vaak van dichtbij hoe ze worstelen met de stigma’s en de vooroordelen (vaak onbegrip) vanuit de “gezonde bevolking”.

Andere mensen omschrijven mij als een gevoelsmens, vriendelijk, geduldig, open en sensitief. Mijn persoonlijk doel is om mensen met psychische klachten op weg te helpen naar herstel en dit herstelproces vast te houden. Mijn ervaring is namelijk dat dit laatste het moeilijkste is. Je kan het vergelijken met lijnen. Afvallen is niet moeilijk, maar de verandering van leefstijl vasthouden, daarin schuilt de uitdaging. Wanneer je het herstel kan volhouden, zal je sterker en wijzer zijn. En bovenal een gelukkiger leven leiden.    

Ik ben Miranda Goertz. Mijn motto is: Veranderen is niet een ander worden, het is meer jezelf zijn. Het is het motto van psychologenpraktijk Arnhem.


Maar hoe vind je jezelf? En waar? Als kind was ik vooral nieuwsgierig. Op zoek naar ervaringen, dingen te weten komen. Dus dat werd ballet, padvinder, koor, zwemmen, een rol in alle bonte avonden en saxofoon.

Nadat ik mijn ene passie had beoefend in een jaar conservatorium vond ik mijn tweede passie filosofie en psychologie. Mens en gedrag - én de invloed hiervan op het menselijk lichaam. Ik specialiseerde me in klinische- en neuropsychologie. Naast mijn opleiding werkte ik in allerlei functies op het snijvlak van mens, relaties, gezondheid en arbeid. Ik professionaliseerde mijn coachende kwaliteiten door aanvullende scholing te zoeken: loopbaanadviseur, NLP, cognitieve gedragstherapie, traumatherapie en die van relatie therapie.


Die elementen zijn de ankers van mijn werk en mijn leven geworden: je lichaam, je liefde, je werk. Je Zelf. Als je jezelf niet kunt zijn, gaat het vaak mis. Je krijgt klachten; psychisch, maar ook lichamelijk. Chronische hoofd- of rugpijn, je gaat met pijn in je buik naar je werk, je bent dodelijk vermoeid. Om jezelf te kunnen zijn en zo zinvol, gezond en gelukkig te leven, moeten jij en je omgeving goed op elkaar aansluiten.


Je bent jezelf een beetje kwijt. Je hebt in je leven ballast meegekregen die jou belemmeren om werkelijk het leven te leiden wat je wilt leven. Of om daadwerkelijk jezelf te kunnen zijn. En je zult dus jezelf moeten hervinden. Die verandering gebeurt in vol bewustzijn. Ik help je in te zien hoe je in het leven staat: hoe je kijkt, hoe je praat, hoe je handelt en wat je daarbij denkt en voelt. En vooral laat ik je zien wat er in jouw onderbewustzijn schuilt. Ik ben ervan overtuigd dat het gedrag van de mens wordt bepaald door het onbewuste. Ik laat je zien waar je gedrag misschien helemaal niet strookt met wie je bent. Samen brengen we je terug naar jezelf. En dat is dan ‘veranderen’.

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je helpen kan? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email.


“Kan je herstel volhouden,  dan zal je sterker en wijzer zijn. En bovenal een gelukkiger leven leiden” “Veranderen is niet een ander worden,  het is meer jezelf zijn”